Lago Maggiore N1618

Luxe villa in Lago Maggiore, Nord Italia, Italië

4 slaapkamers

4 badkamers

8 personen

Zwembad

Zeezicht

Charmante, luxe villa voor 8 personen met groot privé (verwarmd) zwembad op 200 meter van een strandje aan het Lago Maggiore. WiFi.

In prachtige stijl gebouwde villa is ruim opgezet en gelegen in een villawijk vlakbij de oevers van het meer. De villa is klassiek-elegant ingericht en voorzien van alle moderne voorzieningen. De grote tuin biedt alle privacy door de grote dikke hagen om de tuin. De villa ligt op een ideale positie om het meer te verkennen.

Interieur

Villa verdeeld over 2 verdiepingen.
Begane grond: grote living in 2 gedeelten met open haard en eettafel. Toegang tot en uitzicht op de tuin via de grote glazen deuren. Grote keuken met eettafel en alle moderne voorzieningen en toegang tot terras. Slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden. Badkamer met douche.
Eerste verdieping: de trap naar de eerste verdieping heeft een traplift voor mensen met mobiliteitsproblemen. Grote slaapkamer met tweepersoonsbed en piano, en-suite badkamer met bad met stoel voor mensen met een handicap. Slaapkamer met tweepersoonsbed met en-suite badkamer met douche. Via balkon eerste verdieping of via buitentrap te bereiken slaapkamer met tweepersoonsbed (ook op te maken als 2 eenpersoonsbedden) met en-suite badkamer met douche.
Extra voorzieningen: WiFi internet, satelliet TV, DVD, wasmachine en droger, fitnessapparatuur, tafeltennistafel.

Exterieur

De villa is omgeven door een prachtig aangelegde tuin (2000 m²) met een perfect onderhouden gazon. Terras grenzend aan de keuken met eettafel. Er zijn zowel zonnig als schaduwrijke zones onder de bomen. Het grote zwembad (12×8 en diepte tot 2,5m) is omgeven door een terras met ligstoelen. Onder het zwembad is een kleedkamer met fitnessapparatuur en een badkamer met douche. Er is tevens een tafeltennistafel.

Faciliteiten

De villa ligt bij het kleine plaatsje Lesa tussen Stresa en Arona in. In het centrum van Lesa zijn enkele restaurants, bars en ook is er een veerbootverbinding en treinstation. Een leuk strandje ligt op 200 meter van de villa en op 100 meter is een sportclub met fitnesscentrum. Arona ligt op 7 km en het meest populaire stadje van het meer Stresa ligt op 10 km. Hier zijn vele winkels en restaurants te vinden en kun je heerlijk flaneren over de mooie boulevard. Van daaruit kun je met de veerboot het Lago Maggiore verkennen, met al zijn magische eilanden van Italië tot in Zwitserland. Dagtrips zijn mogelijk naar Milaan, de Piedmonte wijnregio of het mooie Lago d’Orta, of maak een wandeltocht in de nabije Alpen.
Afstanden: Lesa 650 meter, Meina 5 km, Arona 7 km, Stresa 10 km,  Verbania 24 km, Eremo di Santa Caterina del Sasso 40 km, Laveno 43 km, Locarno 62 km, Como 81 km, Milaan 82 km, Lugano 109 km, Turijn 133 km, Arnhem 1015 km, Brussel 941 km.

Inclusief

  • Gas, elektriciteit en water
  • WiFi internet
  • 1 kinderbedje en 1 kinderstoel
  • Fitness apparatuur

Exclusief

  • Borgsom € 750
  • Bed- en badlinnen verplicht € 10 per persoon 
  • Eindschoonmaak verplicht € 200
  • Verwarmingskosten naar verbruik
  • Verwarming zwembad op aanvraag € 150 per dag (minimaal 7 dagen)
  • Huisdieren niet toegestaan

Lees uitgebreide beschrijving

Beschikbaarheid en prijzen

Klik in de kalender op de gewenste aankomstdatum van uw vakantie en kies bij "Plan uw reis" de huurperiode. Bij "Plan uw reis" ziet u vervolgens de huurprijs voor het aantal weken dat u gekozen heeft.

De beschikbaarheid wordt opgehaald...

Vorige maand
Volgende maand

Ervaringen van onze gasten

Diederik van den Broek

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in de deze villa van 11 t/m 18 augustus. Heerlijk huis. Klein probleem met de vaatwasser werd door Alberto direct verholpen. Zeker een aanrader.
Gemiddelde score: 9,2

19 november 2018

Gaby de Jongh

Beoordeling: 7.5 / 10

Het is een prachtig huis met super tuin en zwembad. Meubilair en de inrichting is aan vervanging toe. De luidruchtige Russische buurman met voortdurende blaffende honden (ook ‘s nachts) was helaas een niet te beinvloeden factor.
Gemiddelde score: 7,5

14 augustus 2018

Omgeving

Het Lago Maggiore is een groot meer dat een vakantie tot een droom maakt: zwemmen, vissen, roeien, zeilen, windsurfen en dankzij de uitstekende waterkwaliteit ook duiken. De omgeving biedt alle ruimte voor wandelen, klimmen en mountainbiken. Golf-liefhebbers hebben keus uit een aantal prachtig gelegen golfbanen.  Mooie steden als  Milaan, Varese en Lugano liggen dichtbij.

Het meer is, net als de andere grote Italiaanse meren, het Comomeer en het Gardameer, in een van de ijstijden door een gletsjer uitgeslepen. Aan de zuidkant is daarbij een morenewal achtergelaten, die een soort natuurlijke dam vormt. Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. Het meer ligt 193 m boven zeeniveau. Het meer is maximaal 372 m diep, 179 m beneden zeeniveau.

Het Lago Maggiore is gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Zowel in Italië als Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied. Het  is het tweede grootste meer van Italië, gelegen in een afwisselend landschap met bergen en stranden. Het wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd, van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het noordelijk deel ligt in Zwitserland met aantrekkelijke steden als Locarno en Ascona. De westelijke oever van het Italiaanse deel ligt in de regio Piëmont, de oostelijke oever in Lombardije. Van de glooiende oevers van het meer met gezellige en drukke stadjes  als Stresa en Luino en tal van bezienswaardigheden ben je in enkele kilometers in natuurgebieden met prachtige groene dalen en bergtoppen die tot een hoogte van 3000 meter reiken.

Bekende plaatsen langs het meer zijn Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. De rivier de Ticino stroomt in het noorden het meer in en verlaat het weer in het zuiden om uiteindelijk in de Po uit te monden. Andere rivieren die het Lago Maggiore instromen zijn de Maggia, Toce en de Tresa. Er liggen ook eilandjes in het meer. De bekendste zijn de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze eilandjes liggen in de grote baai of uitham van het meer naar het westen bij Verbania.

Er leven ook beroepsvissers van het meer. Er wordt ongeveer 150 ton vis per jaar gevangen. Het meer bevat een forelsoort die nergens anders ter wereld voorkomt.

Het meer is sinds lange tijd een belangrijke toeristische trekpleister. De Europese adel streek in de negentiende eeuw massaal neer in de luxe hotels of bouwde eigen villa’s, vaak met een botanische tuin zoals in Alpino, Baveno of Pallanza. Zo is langs de oevers van het hele meer een exotische beplanting ontstaan, met voornamelijk verschillende soorten palmen.

Sinds 1826 is er ook passagiersscheepvaart op het meer. De Navigazione Laghi heeft een vloot van ongeveer 25 schepen.