Lago Trasimeno U1609

Luxe villa in Lago Trasimeno-Castel Rigone, Umbria, Italië

4 slaapkamers

3 badkamers

8 personen

Zwembad

Schitterende gerestaureerde luxe boerenhoeve in natuursteen voor 8 personen met zwembad. WiFi aanwezig.
KORTING: 10% op boekingen van 2 of meer weken.

Deze prachtige gerestaureerde oude boerderhoeve voor 8 personen is een ideale vakantie locatie in het midden van Umbrië, niet ver van het meer van Trasimeno. De villa ligt op een berghelling van waaruit je een spectaculair uitzicht hebt over de vallei van Magione en is omringd door heuvels en bossen. De villa is gerestaureerd door  lokale ambachtslieden tot een luxe en comfortabele villa, met een afwisseling van elegant/rustiek met modern Deense design en voorzien van alle hedendaagse comfort en luxe. Er is onder meer een Bang & Olufsen installatie op de benedenverdieping aangelegd. Grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Zowel de living, eetkamer en keuken hebben openslaande deuren naar het terras.
Het landgoed was oorspronkelijk een kleine "borgo" (gehucht) bestaande uit 2 apart staande huizen. Iets boven de villa ligt een ander huis dat niet verhuurd wordt en bewoond wordt door een ouder Deens echtpaar, die, indien aanwezig, ook gebruik maakt van het zwembad. Bij de villa hebben de gasten alle privacy, omdat het buitengedeelte geheel vrij ligt.
De beheerder woont op ongeveer 1 km. van de villa en de gasten kunnen altijd bij hem terecht met vragen. Tevens kookt hij graag voor de gasten.

Interieur

Villa (550m²) verdeeld over 2 verdiepingen.
Begane grond: entree, living, 2e living met open haard, eetkamer, keuken met alle denkbare apparatuur, bibliotheek met open haard, badkamer met kleine douche en toilet, wasruimte met wasmachine en droger.
Eerste verdieping: hal met grote open haard, master slaapkamer met tweepersoonsbed en en-suite badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel. Drie slaapkamers met tweepersoonsbed. Grote badkamer met 2 wastafels, grote inloopdouche.
Verdere voorzieningen: WiFi internet, ventilatoren, Bang& Olufsen stereo systeem, satelliet TV.

Exterieur

De villa is gelegen in een park met mooie gazons en bloemborders. Aan de voorzijde van de villa grenst een terras van 300m² met een overdekt gedeelte van 40m² (met barbecue). Op het terras staan verschillende houten ligstoelen en zitjes. Vanuit de tuin is er een schitterend uitzicht over het heuvellandschap met olijfboomgaarden en wijnranken en de vallei van Magione. Het zwembad (7×14) en het "poolhuis" liggen op een iets hoger gelegen terras met ook een prachtig uitzicht over het landschap en is omgeven door ligbedden en parasols. Het "poolhuis" heeft een toilet en douche en een overdekt lounge terras. In de avond is er buitenverlichting op de verschillende terrassen.

Faciliteiten

De jonge beheerder van de villa woont vlakbij en is zeer behulpzaam. Hij kan tevens zeer goed koken.
Afstanden: Castel Rigone 5 km, Magione 5 km, Passignano 10 km, Perugia 20 km, Castiglione del Lago 28 km, Cortona 30 km, Deruta 35 km, Città della Pieve 42 km, Assisi 42 km, Città di Castello 50 km, Montepulciano 55 km, Bevagna 58 km, Gubbio 60 km, Todi 61 km, Montefalco 63 km, Pienza 70 km, Arezzo 78 km, Spoleto 80 km, Siena 88 km, Montalcino 90 km, Orvieto 113 km, Florence 140 km, Rome 200 km, Arnhem 1420 km.

Inclusief

  • Gas, elektriciteit en water
  • Wekelijks wisseling bed- en linnengoed (lakens, handdoeken, thee- en keuken doeken, badlaken zwembad)
  • Eindschoonmaak en tussentijdse schoonmaak op zaterdag
  • WiFi internet

Exclusief

  • Borgsom € 500 (contant)
  • Verwarmingskosten naar verbruik € 25 per dag.
  • Huishoudster € 15 per uur
  • Kok op aanvraag.

Lees uitgebreide beschrijving

Beschikbaarheid en prijzen

Klik in de kalender op de gewenste aankomstdatum van uw vakantie en kies bij "Plan uw reis" de huurperiode. Bij "Plan uw reis" ziet u vervolgens de huurprijs voor het aantal weken dat u gekozen heeft.

De beschikbaarheid wordt opgehaald...

Vorige maand
Volgende maand

Ervaringen van onze gasten

Er zijn nog geen reviews achtergelaten voor Lago Trasimeno U1609.

Omgeving

Castel Rigone heeft veel voorzieningen zoals winkels, postkantoor, supermarkt, bars en restaurants. Maar Castel Rigone is vooral een pittoresk dorpje, schitterend gelegen op de heuvel met een panoramisch uitzicht op het Trasimeense meer. U kunt ’s morgens naar de plaatselijke bakker wandelen om heerlijk vers brood te halen en naar de “alimentari” (kruidenierswinkel) voor de plaatselijke “Pecorino”kaas en “Salami di Norcia”. Of u gaat ’s middags naar de bar en neemt plaats op het terras om onder het genot van een “spumante” het Italiaanse leven te zien passeren. Castel Rigone staat bekend om zijn terracotta keukengerei en natuurlijk het kasteel dat stamt uit 1297. Daarnaast is de “Chiesa della Madonna dei Miracoli” een van de parels van renaissance architectuur in Umbrië

Vanuit het dorp zijn prachtige tochten te maken door de ongerepte natuur van heuvels bedekt met bossen en olijfgaarden, zowel te paard, per fiets of te voet. Maar Castel Rigone heeft nog meer te bieden. In de zomer worden er verschillende festivals in het dorp gehouden. Het bekendste is “La festa dei Barbari” waarin de Gotische origine van het dorp wordt herleefd door optochten in klederdracht uit de Gotische tijd, oude ambachten en thematische maaltijden. Het hoogtepunt vormt de “Giostra di Arrigo”, de enige Italiaanse “palio”(wedstrijd) in Gotische kostuums.

Een ander prachtig festival is het Festival dei Giovani Concertisti. Dit Festival van jonge musici vindt plaats van eind juli tot eind augustus op het plein “S. Agostino” in Castel Rigone, een plein omgeven door mooie gebouwen met een prachtige, zachte akoestiek die zowel door het publiek als de musici zeer wordt gewaardeerd. Het Lago Trasimeno is op maar 7 km afstand gelegen. In het plaatsje Passignano sul Trasimeno vindt u een leuk zandstrand met een strandtent, ligstoelen met parasols en waterfietsen. Er is een haventje waar zeillessen genomen kunnen worden. Maar Passignano is ook bekend vanwege zijn mooie boulevard langs het meer. Hier komen de Italianen uit de omgeving ’s avonds naar toe voor de “Passegiata” (flaneren).

Er zijn diverse restaurants die lokale gerechten, waaronder ook vis uit het meer, serveren. En natuurlijk zijn er de “Gelateria Artiginale” (ijssalons) met hun overheerlijke ijsjes. Verder is een tochtje naar een van de eilanden in het meer zeer aan te raden.