Vakantie Umbrië

Vakantievilla en vakantiehuizen in Umbrië

Boekt u uw vakantie in Umbrië bij La Porta Vacanze! U verblijft in een prachtige villa of vakantiehuis midden in het groene landschap met vergezichten over glooiende heuvels met wijnranken, olijfboomgaarden en zonnebloemvelden. Een villa in Umbrië kan zowel klein en intiem zijn als een groot en luxueus landhuis. Hoe dan ook gasten zullen volop genieten van een buitengewone ervaring in een vakantiehuis die zij helemaal voor zichzelf hebben. Neem een duik in uw privé zwembad, maak een wandeling in de tuin van uw villa in Umbrië en geniet overal van de mooie vergezichten. Aan het einde van uw vakantie zult u misschien een klein gebed richten aan St. Franciscus van Assisi, dat dit prachtige stukje Italië nog ongerept mag blijven van het massa toerisme. Bekijk ons ruime aanbod aan villa’s, vakantiehuizen en appartementen in Umbrië of neem contact op voor het huis wat bij u past.

Bekijk alle vakantievilla’s in Italië

Umbrië – Het groene hart van Italië

UMBRIË wordt ook wel genoemd het “Groene hart” van Italië. Een magische, groene regio in het midden van Italië, zonder een kust, dat aan de oostkant wordt begrensd door de bergen van de Apennijnen die geleidelijk overgaan in een liefelijk heuvellandschap dat grotendeels grenst aan Toscane. Bekijk Umbrië vanuit de vele middeleeuwse terracotta gekleurde stadjes of dorpjes die op de heuvels liggen. Prachtige vergezichten geven een aanblik van golvende heuvels, bedekt met weidegrond, wijngaarden, olijfgaarden, soms een meertje en bossen, hier en daar onderbroken door de valleien. Het vormt een schilderachtig decor met een schone en heldere lucht, de aanwezigheid van vele thermale en minerale bronnen, de meren en de rivieren vol met vis. De vele bergstadjes in Umbrië met hun prachtige vergezichten zijn een van de meest zinnenprikkelende in heel Italië. Ze spreiden zich uit over de glooiingen van de heuvels, middeleeuws, romantisch en mystiek en op afstand van alle drukte.

Proef het echte Italië op vakantie in mooie huizen in Umbrië

Tijdens uw vakantie in Umbrië kunt u een bezoek brengen aan het grootste meer van Italië, het Lago Trasimeno, de hoogste waterval te bekijken, de Cascata delle Marmore en wandelen bij de bron van machtige rivier de Tiber. Uw villa in Umbrië ligt genesteld in een heuvellandschap afgewisseld door olijf- en wijngaarden, zonnebloemvelden en bosjes van iep en kastanje, doorkruist door rivierdalen die de verschillende nationale parken met elkaar verbinden. Voor cultuurliefhebbers betekent een verblijf in een villa in Umbrië kennis maken met het mystieke, heilige land van Assisi – geboorteplaats van de beschermheilige van het land de heilige St. Francis – het intrigerende Romaanse Spoleto en de diepste Etruskische wortels van overal in Italië. De dichtstbijzijnde kunstwerken en archeologische bezienswaardigheden of musea zijn zelden meer dan een klein eindje rijden van uw villa in Umbrië. Daarnaast vindt u rondom uw villa in Umbrië nog vele eeuwenoude tradities, zoals middeleeuwse dorpsfeesten die uw verblijf extra cachet geven.