Vakantie Sicilië

Villa’s en vakantiehuizen op Sicilië

Het landschap van Sicilië vormt een veelkleurige en bonte mozaïek die meer dan de moeite waard is om te verkennen en in te verdwalen. Het natuurschoon van Sicilië is zeer gevarieerd van het glooiend heuvellandschap bedekt met rijen olijfbomen en wijngaarden tot het  vruchtbare laagland vol met sinaasappelboomgaarden met de geur van oranjebloesem … en natuurlijk de kust met zijn kristalheldere en azuur blauwgekleurde zee, met zijn brede zandstranden afgewisseld door rotskliffen waarin pittoreske baaien met kiezelstrandjes verborgen liggen vanwaar in de avond prachtige zonsondergangen aanschouwt kunnen worden. Zegt men Sicilië dan zegt men natuurlijk ook de Etna, de berg der bergen op Sicilië, de hoogste vulkaan van heel Europa biedt een adembenemend schouwspel met zijn uitstoot van vulkaangesteente (lapili) en vuur, en lavastromen bergafwaarts. Een geheel ander scenario bieden de kleinere eilanden rondom Sicilië, om te beginnen met de Eolische eilanden, (Vulcano, Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea en Stromboli) met hun vulkanische oorsprong wonderbaarlijk afgetekend tussen hemel en zee. Zo ook de Egadische eilanden (Levanzo, Marettimo en Favignana, waar een van de laatste “Tonnare” – tonijnafslag – van Sicilië nog actief is). Om vervolgens af te zakken naar het eiland Pantelleria  en de archipel van de Pelagische Eilanden (Linosa en Lampedusa): dit is het meest zuidelijke punt van Italië.

Bekijk alle vakantievilla’s in Italië

Proef het echte Sicilië met uw eigen vakantiehuis met zwembad

Uw villa op Sicilië ligt ingebed in een gebied met een grote geschiedenis aan kunst en cultuur. Vanuit uw vakantiehuis kunt u de mooiste Griekse tempels bezoeken in de vallei der Tempels bij Agrigento. Of uw villa op Sicilië ligt midden in de streek Val di Noto dat op de wereld erfgoedlijst staat en bekend is als de streek van de barok met het beeldschone Ragusa als middelpunt. Kiest u voor een Siciliaans vakantiehuis met zwembad aan de oostkust, dan is het niet verrijden naar plaatsen als Catania en Siracusa met het schiereiland Ortigia. Aan de noordkant kunt u vanuit u Siciliaanse villa een strandvakantie combineren met een bezoek aan de levendige stad Palermo. Vanuit uw villa op Sicilië aan de westkust bent u zo bij het leuke stadje Trapani met de karakteristieke zoutmolens of in het wijngebied Marsala. Kiest u voor een strandvakantie dan kunt u bijvoorbeeld een villa op Sicilië huren in de buurt van Cefalù of Castellammare del Golfo of aan de zuidkust een prachtig vakantiehuis bij Noto of Marina di Modica.

Vakantiehuizen Sicilië; van luxe villa’s tot unieke appartement

U kunt kiezen voor een appartement op Sicilië in een karakteristieke Sicliaanse Baglio (herenboerderij met binnenplein) of voor een luxe villa op het platteland tussen de wijngaarden of citrusbomen. Hoe dan ook een verblijf in een Siciliaans vakantiehuis of appartement is altijd een combinatie van Siciliaanse traditie en moderne comfort. En altijd heeft u Siciliaanse villa een privé zwembad. Aarzelt u niet om de eigenaren van een vakantiehuis op Sicilië te vragen voor extra diensten, zoals een kok aan huis of informatie over de omgeving. Zij zijn graag bereid het u naar de zin te maken. La Porta Vacanze biedt dan ook verschillende soorten accommodatie voor een heerlijke vakantie op Sicilië. Van luxe villa’s met eigen zwembad tot karakteristiek vakantiehuizen of ruime appartementen direct aan zee. Maak uw keuze en zie direct de beschikbare accommodatie!