Proef het echte Italië

Benvenuti in Italia – Welkom in Italië

Italië is zonder enige twijfel de Europese schatkamer van de kunst. De Italianen zijn levenslustige, spiritueel ingestelde en met veel gebaren sprekende mensen; de belichaming van La Dolce Vita. Italië kent een groot verleden, dat vandaag de dag nog steeds te zien is in de juweeltjes van architectuur en kunst. Maar Italië kent ook een rijk cultureel verleden, tradities die graag door de Italianen in ere worden gehouden, zoals blijkt uit de vele traditionele feesten.

Midden Italië kenmerkt zich door prachtige landschappen. Van het glooiende heuvellandschap van Toscane, met zijn vele cipressen en wijngaarden, dat doorloopt tot in Umbrië en daar overgaat in het berglandschap van de Apennijnen. Dit is het groene hart van Italië, onderbroken door de vele riviertjes en meren. Elke top van een heuvel of berg levert weer een uniek, adembenemend vergezicht op. Uniek is dit landschap van midden Italië ook vanwege de vele pittoreske, middeleeuwse heuvel- en bergstadjes die met hun grijze en terracotta tinten majestueus pronken op deze hellingen. Alleen al deze vele stadjes maken een bezoek aan midden Italië meer dan waard. 

Bezoek deze stadjes en neem deel aan de “passegiata” (het flaneren aan het eind van de dag). Stop bij een bar of een terras en geniet van een heerlijke café (espresso), cappuccino, lokale wijn of aperitief en zie hoe de Italianen weten te genieten van het goede leven. Voeg hier aan toe de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, het mediterrane klimaat met de vele zonuren en bovenal de fantastische, eerlijke keuken en u geniet met volle teugen. Dit alles maakt Italië een land om lief te hebben en om volop van te genieten. 

Daarom, neem een voorproefje op het echte Italië en laat u meevoeren door deze reisgids. Proef het echte Italië neemt u mee naar de streken waar wij villa’s, landhuizen en appartementen verhuren, onder andere in agriturismi en borghi (gehucht). Wij hopen u op deze manier een beeld te geven van de streek, de kunst, cultuur en natuurlijk niet te vergeten de gastonomie zoals wij deze kennen en beleven. Wij pretenderen absoluut niet volledig te zijn. Daarvoor verwijzen wij naar de vele reisgidsen over Italië en de streken Umbrië, Toscane, Latium, Sicilië en Noord Italië. Wij willen u wel een impressie geven.

Kijkt u ook eens bij de rubriek Informatieve websites.