Actief Umbrië

Leuke activiteiten voor jong en oud in Umbrië

Umbrië biedt een vele mogelijkheden voor jong en oud. Je kinderen hoeven zich in ieder geval niet te vervelen en ook voor de volwassenen zijn er veel mogelijkheden om naast kunst en cultuur ook een actieve invulling aan de vakantie te geven. Op deze pagina vind je een selectie van activiteiten die leuk zijn om te doen met de kinderen maar ook leuk zijn voor volwassenen.

Città della Domenica

Spagnolia srl – Col di Tenda 140 – 06125 – Perugia
Tel: 075 5054941
Website: http://www.cittadelladomenica.com.
Park met een kleine dierentuin en allerlei eenvoudige attracties, waaronder bijvoorbeeld uitbeelding van enkele sprookjes, maar ook een fort en indianendorp. Kinderen vinden het park heel leuk al is het wel gedateerd.
Afslag Ferro di Cavallo bij Perugia en de borden met Città della Domenica volgen.

Lago Trasimeno

Zowel de dorpjes Passignano en Tuoro hebben leuke strandjes met ook een klein speeltuintje.
Vanuit beide plaatsen gaan boten naar het Laggo Maggiore, het grootste eiland in het meer. Hier is een klein pittoresk doprje met verschillende terrazzen aan het water. Leuk voor een boottocht en een wandeling.

Grottenbezoek – Grotten van Frasassi (Marche)

Genga – Sassoferrato
Website: http://www.frasassi.com/Home.aspx?L=EN
Prachtige grotten, heerlijk koel als het bijvoorbeeld heel warm weer is.
Vanuit Umbrië E45 afslag Ancona. Richting Ancona aanhouden. Afslag Genga-Sassoferrato. Hier wordt verwezen naar de grotten. Bij de parkeerplaats wordt een toegangskaartje gekocht en een bus brengt de bezoekers naar de ingang van de grotten.

Raften

Cascate delle Marmore.
Website: http://www.raftingmarmore.com/english/
Raften met de hele familie bij de waterval Casacte delle Marmore vlakbij Terni.
Naast dat een bezoek aan de waterval al heel leuk is, kun je in de rivier die ontspringt bij de waterval gaan raften, zowel voor de hele familie als een meer spectaculair parcours.
Volg de E45 tot aan Terni. Sla links af richting Terni. Rij Terni voorbij (volg niet de eerste aanwijzing Casacate delle Marmore). Afslag Terni-Est en vervolgens de indicaties voor Cascate delle Marmore volgen.

Parco Acquarossa

Via Bonifacio s.n.c. • 06035 Ponte di Ferro di Gualdo Cattaneo (Perugia).
tel. +39 0742 92 03 63 • fax +39 0742 92 81 68 • mob +39 349 49 06 000
Website: http://www.parcoacquarossa.com/en/homepage/ 
Nieuw park met verschillende buitenactiviteiten met onder meer radiografisch bestuurbare auto’s, boten en vliegtuigjes. Verder afdalen aan een lijn boven het park. Kinderen kunnen ook in een simulatie meevliegen met een piloot en vervolgens in een hangar vliegtuigjes bekijken en aanraken. Er is een treintje, Treno del Sagrantino, dat over het park rijdt langs olijf- en wijngaarden. Volwassenen kunnen een parcours rijden in 4 wheel drive auto’s. Er is een museum van oude tractoren. Kortom een leuke attractie voor zowel jong als oud.

Activo Park
Outdoor, Sport en Avontuur

Strada Vacasana, cheggino (PG), Tel: 0039 0743-618005
Website: www.activopark.com
Het grootste acvtiviteiten park van Italië met verschillende trajecten tussen de bomen, voor kleine kinderen tot volwassenen, inclusief Abseilen. Verder Raften, Muurklimmen, Mountainbike trajecten, Rolschaatsbaan etc. Voor de kleintjes is er een speeltuin en het huis van de ezels.

Paragliden

Umbrië is een pracht gebied om te paragilden. Zo kun je vanaf de Monte Subasio met je parachute van de top van de berg afspringen voor een vlucht van ongeveer 45 minuten, met schitterende uitzichten op Assisi en omgeving.
Website: http://www.volareinparapendio.it/index.php/umbria

Op de fiets Umbrië verkennen

Voor de fietsliefhebbers wordt momenteel Umbrië ontsloten met prachtige fietstrajecten en zelfs speciale fietspaden. Zo is sinds vorig jaar het geheel nieuw fietstraject gerealiseerd tussen Assisi, Perugia, Spoleto en Norcia. Dit traject heeft de eerste prijs gewonnen van de  Italian Green Road Award 2015. Over een afstand van 102 km kun je nu door het prachtige Umbrische landschap fietsen. Zie website: http://www.laspoletonorciainmtb.it/assisi-spoleto-norcia/

Ook zeer aan te bevelen zijn de trajecten in het zuiden van Umbrië waar een zestal trajecten zijn uitgezet. Zie website: http://www.grandtourrando.com/en/territorio/