Op Reis

Reizen naar en in Italië. Deze pagina biedt u een veelheid aan nuttige informatie voor op reis zowel naar Italië toe als in Italië zelf.

Voor de schoolvakanties zie: https://www.schoolvakanties-nederland.nl/

Auto

Langs de Snelweg

De praktische gids voor de automobilist, met zorgvuldig geselecteerde hotels en restaurants in de onmiddellijke nabijheid van de Europese snelweg. Verder alle wegrestaurants en -tankstations met km-aanduiding en bovendien vele bezienswaardigheden, tips voor dagtochten en verblijfplaatsen. Klik op de banner en u wordt doorverwezen naar de site van Langs de snelweg.

Auto rijden in Italië

De meeste autosnelwegen in Italië zijn tolwegen. Er kan contant worden betaald of met de creditcard. Aan te raden is met de creditcard te betalen. Meestal staan hier minder lange files voor het tolhuisje. De volgende maximum snelheid geldt:
Personenauto’s en motorfietsen vanaf 150 cc: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op autowegen 110 km/u, op autosnelwegen 130 km/u. Op sommige autosnelwegen met drie rijstroken per rijrichting kan de max. snelheid worden verhoogd tot 150 km/u.

De snelweg door Umbrië is een autoweg, maar de maximum snelheid varieert tussen 90 of 110 km/u. Al jarenlang wordt aan deze autoweg gewerkt, desondanks zijn er veel stukken slecht geasfalteerd.
Motorfietsen tot 150 cc: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom overal 70 km/u; op autosnelwegen verboden. Motorvoertuigen met aanhanger of caravan: binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom en op autowegen 70 km/u, op autosnelwegen 80 km/u.
Bromfietsen: binnen de bebouwde kom 40 km/u, buiten de bebouwde kom 45 km/u.

Gelode benzine is niet meer verkrijgbaar in Italië. Voor auto’s die zijn aangewezen op loodhoudende benzine is bij de benzinestations een loodvervangend middel verkrijgbaar om aan de loodvrij 98 toe te voegen.
Loodvrij 95 (?benzina senza piombo? of ?bezina verde? of SP) is overal verkrijgbaar. Loodvrij 98 (Superplus) kunt u vrijwel overal tanken. LPG is in Noord- en Midden-Italië goed verkrijgbaar. In het zuiden minder goed. Creditcards worden vaak geaccepteerd. Dikwijls zijn er ook onbemande pompstations met betaalautomaten voor biljetten.

In Italië zijn automobilisten verplicht een hesje in de auto te hebben, naast de gevaren driehoek. Bij pech langs de kant van de weg, dient men dit hesje te dragen. In Italië zijn deze hesjes bij elk benzinepompstation te koop voor ? 10,-.

Autoverhuur via Rentalcars.com

Rentalcars.com treedt op als een makelaar tussen de grote bekende autoverhuurbedrijven en de huurder en biedt daarmee altijd de best mogelijke deals waardoor u tijd bespaart omdat u niet zelf elk bedrijf individueel hoeft na te gaan.

 

Vliegtuig

Vanuit Nederland

Vanuit Amsterdam/Schiphol vliegt:
Transavia op Pisa, Rome, Turijn, Catania en Palermo.

Vanuit Eindhoven of Weeze bij Düssëldorf vliegt:
Ryaniar
 op Rome Ciampino, Milaan Bergamo, Catania, Pisa. Ciampino is het kleine vliegveld ten oosten van Rome vlakbij de rondweg. Over een paar jaar worden de vluchten op en vanaf Ciampino verplaatst naar Viterbo, dus nog dichterbij Umbrië en Toscane.

We blijven lobbyen voor een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Perugia! Er is veel animo voor in reizigerskringen, er zijn al verschillende touroperators mee bezig, de landingsbaan van vliegveld Sant Egidio wordt verlengd, dus nog even geduld…!

Vanuit België

Vanuit Brussel vliegt:
Brussels Airlines op Rome, Florence, Milaan, en Catania
Jetairfly vliegt op Palermo, Catania en Trapani

Vanuit Brussel/Charleroi vliegt:
Ryanair naar Rome, Pisa, Ancona en Perugia.

Vliegvelden in Italië

Lazio/Rome

Leonardo da Vinci International Airport Fiumincino Rome.

Ciampino Airport Rome.

Toscane

Florence: Amerigo Vespucci Airport – Peretola

Pisa: Galileo Galilei Airport.

Perugia: Aeroporto Internazionale dell’Umbrie, San Francesco d’Assisi.

Sicilië

Catania: Aeroporto Internazionale Catania.

Palermo: Palermo Airport.

Trapani: Trapani Airport

Lombardije

Millaan: Aeroporto Malpensa

Piëmonte

Turijn: Aeroporto di Torino

Marche

Ancona: Raffaello Sanzio Airport – Falconara

 

Trein

Heerlijk relax reizen via de trein met de auto vanaf het station in Düsseldorf naar Verona in Italië. Zie voor verdere informatie Autoslaaptrein. De Italiaanse Spoorwegen hebben goede en snelle treinverbindingen. Treinkaartjes zijn goedkoop en de treinen rijden op tijd! Er zijn allerlei soorten treinen, van boemeltreintjes tot Hoge Snelheidstreinen. Een heel handige site is de Internationale Treinplanner met een duidelijk overzicht van de route met de daarbij behorende tijden. Klik op Internationale treinplanner

Klik op:

www.trenitalia.com.

www.ferrovie.it

 

Bus

De busdiensten zijn hier ook goed geregeld, goedkoop en op tijd. Klik voor meer informatie op de website van de regionale busmaatschappij die ook op Rome en vliegveld Fiumicino rijdt.
Klik op www.sulga.it