Festivals Umbrië

Gerenommeerde festivals in Umbrië

De belangstelling voor kunst, muziek en theater in Umbrië ligt ten grondslag aan een aantal grote evenementen van internationale allure.

“Festival dei due Mondi” , het Festival van de twee Werelden in Spoleto in juni en juli. Dit festival is uitgegroeid tot een prestigieus evenement waarbij de oude wereld (Europa) en de nieuwe wereld (Amerika) elkaar ontmoeten. Er zijn concerten, uitvoeringen van proza en dans, tentoonstellingen en films in de prachtige locaties in Spoleto, zoals het Romeinse amfitheater, op het plein bij de middeleeuwse Kathedraal of in het barokke theater.

Umbria Jazz in Perugia in juli. Dit is het grootste jazz festival van Italië en bestaat al 31 jaar. Dit festival is te vergelijken met North Sea Jazz Festival. Vele grootheden van de Jazz bezoeken zowel North Sea Jazz als Umbria Jazz. Het verschil is alleen dat voor in Perugia gedurende maar liefst 10 dagen het hele centrum in het teken staat van de jazz en vele concerten in de openlucht plaats vinden.

Eurochocolate in Perugia in oktober. Dit is de week van de chocola, de – Rassegna internazionale sul cioccolato (het chocolade festival). Perugia is ten slotte de stad van de Baci Perugina (kusjes van Perugia), de bekende hazelnoot chocolade bonbon.

“Sacra Musicale Umbra”. In september vinden onder deze naam veel muziekuitvoeringen plaats in veel plaatsen in Umbrië.

“Teatro in Piazza” in Perugia in In juli en augustus. Straattheater op verschillende plekken in de stad.

Klassieke voorstellingen in het Romeinse theater te Gubbio in juli en augustus.

“Festival delle Nazioni di Musica da Camera” in Città di Castello in september. Dit is een beroemd kamermuziekfestival.